Cursus Salsa

Salsa les in Den Haag

In de lessen van Salsa Prisiri wordt zware nadruk gelegd op een goede basis techniek. Door onze leerlingen een goede basis mee te geven kunnen ze zich beter ontwikkelen en kunnen ze hun salsa moves eerder op feestjes gebruiken.
Er is bij ons veel ruimte voor vragen en we nemen goed de tijd om leerlingen de technieken aan te leren. We werken daarom ook bewust met kleine groepen.
De lessen worden gegeven door Izaak Koopman. Een enthousiaste en ervaren Salsa danser. Naast dansen heeft Izaak ook een achtergrond in coaching en begeleiding. Deze vaardigheden gebruikt hij graag om het beste in mensen naar boven te halen.

Toelichting Salsa levels

Binnen Salsa Prisiri werken we met 3 Niveaus in combinatie met een kleuren/banden systeem. Zodra bepaalde vaardigheden eigen zijn gemaakt, kunt u een band verdienen. U kan er voor kiezen om dan door te groeien naar telkens een hogere band. En op deze manier nieuwe dansvaardigheden aan te leren.

Niveau Beginners/ banden: Wit, Grijs
Op het niveau Beginners maakt u kennis met de Merengue. Deze makkelijke en ontzettend leuke dans wordt gebruikt om u te laten wennen aan de Zuid Amerikaanse muziek en de bewegingen die daarbij horen.
Daarna gaan we over op de Salsa. In het begin wordt er veel aandacht besteed aan de basis bewegingen van de Salsa. Daarna wordt u een aantal moves geleerd die u onmiddellijk kan gebruiken op feestjes e.d. Zodra deze basis goed in ieders systeem zit, wordt de witte band uitgereikt.

Vervolgens zal er op dit niveau ook aandacht worden besteed aanr gevorderde basis technieken en leert u nieuwe salsa moves. Daarnaast worden uw basis vaardigheden verder aangescherpt en wordt er dieper ingegaan op leading en styling. Zodra dit deze vaardigheden eigen zijn gemaakt, wordt de grijze band uitgedeeld.

Vanaf dit punt kunt u er voor kiezen om op dit niveau te blijven dansen of naar hoger niveau te gaan om daar een hogere band te halen.

Niveau Halfgevorderd/banden: Licht blauw, Donker blauw
De basis is nu gelegd. Vanaf dit niveau zullen we over gaan op meer complexe combinaties. Ook worden de bewegingen en de muziek nu wat sneller. Dit alles wordt uiteraard rustig opgebouwd. Op deze manier kan iedereen op eigen tempo zijn/haar niveau verhogen.

Op dit niveau is het mogelijk om het Licht blauwe en Donker blauwe bandje te verdienen. Zodra beide banden behaald zijn kunt u er voor kiezen om op dit niveau te blijven dansen of naar hoger niveau te gaan om daar een hogere band te halen.

Niveau Vergevorderd/ Banden: Oranje,Rood
Op het vergevorderde niveau zullen nog complexere en langere combinaties gedoceerd worden. Op dit niveau is het mogelijk om het oranje bandje te verkrijgen indien de benodigde vaardigheden daarvoor verworven zijn.

Indien een leerling voldoende laat zien dat hij/zij de vaardigheden en de mindset heeft om Salsa Prisiri te representeren, kan op goedkeuring van de hoofddocent het felbegeerde rode bandje worden verdiend.